Word jij ook vrijwilliger bij Weekendschool?

Het is fantastisch om kinderen in hun verkenning van de wereld te begeleiden. De energie die bij de kinderen ontstaat is aanstekelijk. We zijn altijd op zoek naar mensen die ons team versterken. Kan jij jongeren inspireren? Uitdagen om hun talenten te zoeken?

meld je hier aan

Wij zijn de weekendschool!

Wij zijn de weekendschool! Gedreven om slimme, nieuwsgierige kinderen een blik op de wereld te bieden die buiten hun blikveld ligt. Wij zijn er voor kinderen die uitgedaagd moeten worden, waarbij we hun nieuwsgierigheid en ambitie willen aanwakkeren. De Weekendschool richt zich op kinderen uit groep 7 en 8. Onze leerlingen verdienen een ruimere blik op de werkwerelden dan zij op school en thuis krijgen. Dit vormt een waardevolle bijdrage in hun ontwikkeling. De Weekendschool opent haar deuren voor kinderen. Kinderen waarbij het om uiteenlopende redenen niet vanzelfsprekend is dat hun leefomgeving ze voldoende kan voeden bij al hun vragen. Wat heeft de wereld ze allemaal te bieden aan werkmogelijkheden naast dat wat zij in hun omgeving zien? Hoe leg je contacten met mensen in die werkvelden? Hoe stel je vragen, hoe ga je in gesprek? Wat is er nodig om je voor te bereiden op het werk dat je later wilt gaan doen? Belangrijke vragen die we binnen de Weekendschool willen helpen beantwoorden.

We zoeken vrijwilligers met een passie voor jongeren die met ons meegaan met de excursies die we op zo’n 12 zondagen door het schooljaar organiseren.  Onze (gast)docenten en begeleiders stellen zich niet direct op als onderwijzers maar meer als een soort wereldwijzers; zij laten richtingen en mogelijkheden zien en stimuleren kinderen hun eigen weg daarin te vinden.

Heb jij een natuurlijke omgang met jongeren? En spreekt onze doelgroep jou aan? Meld je dan aan als vrijwilliger.

Vrienden, Partners en Sponsoren:
 Weekendschool De WereldWijzer is een Stichting met ANBI status. Vrijwel alle werkzaamheden worden gratis of tegen een minimale vergoeding uitgevoerd door vrijwilligers. De Stichting is geheel afhankelijk van sponsoring, giften en donaties.
 
Draagt u de stichting een warm hart toe en wilt u een bijdrage leveren, neem dan contact met ons op via info@weekendschooldewereldwijzer.nl
Wat krijgt u van ons terug: indien gewenst ontvangt u van ons uw naamsvermelding op de website en facebook, daarnaast indien mogelijk de koppeling met een lesmiddag, ten slot natuurlijk veel dank namens onze kinderen, vrijwilligers en bestuur.

vrienden, partners en sponsoren

Driekant ambachtscentrum

HollandsPracht reclamebureau

Salmacom maatwerk in oplossingen

Gemeente Zutphen

Kappert Bouw bv

Oranjefonds

Inntel Hotel Zutphen

Kiwanis International

Autobedrijf Schoolderman

Torenfonds

De Rechtspraak

AH De Brink

Stadsvoedsel Zutphen

COOPKRACHT

Kijk ook op onze Facebook-pagina voor actuele zaken, foto's en andere nieuwtjes over Weekendschool De WereldWijzer in Zutphen!